Servicii

O terapie benefică tuturor!

  •  V-ați gândit vreodată cât sunt de complicate și sofisticate computerele în zilele noastre? Prin simpla apăsare a unui buton avem acces la informații din întreaga lume, păstrăm uriașe cantități de documente și efectuăm operații complexe, în doar câteva secunde. Calculatoarele au fost însă concepute de oameni în încercarea lor de a imita funcționarea creierului uman; totuși, nu s-a obținut o versiune nici măcar apropiată de original! Corpul nostru este cea mai performantă "masinărie" existentă în Univers!
    Suntem uimiți de componența de bază a computerului: cipul electronic, atât de mic și totuși atât de puternic! În același timp, fiecare celulă a corpului nostru este un întreg Univers în miniatură! Am fost creați în așa fel încât să putem "funcționa" întreaga viață fără pauze, perfect adaptați la mediul înconjurător și, cel mai important, organismul nostru a fost dotat cu toate "uneltele" necesare pentru a-și rezolva singur problemele. Cu alte cuvinte, corpul nostru are abilitatea de a se vindeca pe sine, așa cum demonstrează filozofia Bowen, odată ce atinge o stare de relaxare profundă.
    Delicatele mișcări Bowen reactivează, practic, "Doctorul Interior", într-o manieră neinvazivă și naturală. Orice dezechilibru sau dizarmonie existente în organism pot fi remediate prin reactivarea "matricei" originale, adică a programului optim de funcționare pentru toate sistemele.

IMG_0012

 Terapia Bowen este potrivită și folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă. Oferă alinare sportivilor, femeilor însărcinate și persoanelor cu nevoi speciale.Se adresează organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental și emoțional și dă rezultate în tratarea afecțiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice.

Are un efect de relaxare foarte profundă, la nivelul întregului corp și facilitează declanșarea mecanismului de auto-vindecare. Cu toate acestea, nu este nevoie să fiți bolnavi sau să vă doară ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament Bowen! Prevenția este mai bună decât tratarea – toată lumea se simte mai bine cu Bowen! Nu există, practic, contraindicații și nici nu poate face nici un rău!


IMG_0017

 Doar câteva dintre afecțiunile în care Tehnica Bowen și-a dovedit eficacitatea sunt:

• Probleme scheleto-musculare și articulare (accidentări sportive, sciatică, umăr înțepenit, probleme la genunchi, luxații ale gleznei, restricție de mișcare a gâtului, dureri de spate, boli profesionale, etc)
• Afecțiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliară, stomac și intestine, etc)
• Infertilitate, chisturi ovariene și fibroame uterine,
• Dezechilibre hormonale și emoționale,
• Stres și oboseală cronică,
• Migrene și dureri de cap,
• Afecțiuni respiratorii, bronșite și astm,
• Boli ale sistemului imunitar,
• Sechele după accidente vasculare,
• Alergii, rinite,
• Enuresis (incontinență nocturnă la copii),
• Afecțiuni neurologice și multe altele……… IMG_0015

 Tehnica Bowen este o modalitate complementară, în sensul că potențează și complementează tratamentele alopate, fără ca efectele sale să fie influențate de acestea.
Mecanismele declanșate de un tratament Bowen în cadrul sistemului nervos sunt foarte subtile, iar corpul continuă să lucreze câteva zile după ședință. Din acest motiv, este ideal să se evite alte terapii corporale câteva zile înainte și după o ședință Bowen, pentru că reacția organismului la tratamentul Bowen să nu fie întreruptă.

rsz_img_0036

 CE POATE TRATA TERAPIA BOWEN?
Enumerăm mai jos câteva dintre afecțiunile care pot fi tratate cu ajutorul terapiei Bowen.
-Afecțiuni cardiace, Alergii, Amețeală, Amigdalită, Angină, Artrite;
-Boala Meniere, Boli de piele, Bronșite, Bursite;
-Candidoză, Coaste fisurate, Colici, Colici la bebeluși, Crampe musculare pe picioare, Crampe musculare pe spate;
-Degete ciocan(deformate), Depresie, Diaree, Diferență de nivel între umeri, Dinți și gingii, Distensie abdominală, Diverticuli, Drenare Limfatică,
-Dureri abdominale, coccigiene, de cap, de gambe, de spate, de vezică biliară, diafragmatice, în piept, în zona sacrată, la sâni, sternale;
-Exeme, Emfizem, Enurezis, Epicondilite(dureri de cot/sindromul jucătorului de tenis), Epuizare suprarenală;
-Fasciite Plantare, Febră, Febră glandulară, Flatulență;
-Greață, Gripă;
-Hernie hiatală, Hernie inghinală, Hiper sau hipotensiune arterială;
-Impurități în sânge, Incontinență la adulți, Încordarea gâtului, Încordare nervoasă, Idigestie, Infecții ale urechii, Infertilitate(femei și bărbați);
-Lactație, Lumbago;
-Menopauză, Migrene, Monturi;
-Noduli la sâni;
-Osteoporoză;
-Paralizia Bell, Pelvis înclinat, Pietre la vezica biliară,
-Probleme: ale ficatului, ale gleznelor, ale mandibulei și gurii, ale ochilor, ale prostatei, ale rinichilor și vezicii urinare, ale sinusurilor, de vedere, digestive, menstruale, pulmonare, respiratorii,
-Psoriasis;
-Retenție de fluide, Rinite alergice;
-Sarcină(disconfort), Sciatică, Scolioză, Simptome de astm, Sindromului Tunelului Carpian, Sistemul imunitar, Spasme anale, Sterilitate, Stres, Surditate;
-Tensiune în zona inghinală, Tiroidă, Tractul urinar, Tuse;
-Ulcer duodenal, la stomac, Umăr înțepenit;
-Vâlvă ilio-caecala, Varice, Vezica urinară
img_9854-edit
Ce este?

TEHNICA BOWEN prezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume, în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problemă a corpului și a minții, prin readucerea acestora la echilibru și armonie.
Tehnica Bowen este o formulă unică de re-echilibrare neuro-musculară. Lucrează atât prin sistemul nervos, la nivel structural și muscular, cât și prin sistemul circulator și limfatic. Este recunoscută pentru eficiența sa în tratarea afecțiunilor interne și reducerea duratei convalescenței.
Tehnica Bowen este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă și nici nu este similară nici unei alte modalități de abordare fizică:
• Deplasările osoase se re-aliniază-deși nu se execută nici o manipulare a articulațiilor sau oaselor, ca în chiropractie.
• Tensiunile musculare și încordările se elimină, iar circuitul limfatic normal se restabilește-deși nu se masează mușchii, ca în masajul terapeutic.
• Meridianele energetice se restabilesc imediat-deși practică nu se bazează pe meridiane și nu se aseamănă nici cu acupunctură, nici cu presopunctură.
• Echilibrul psihic se normalizează-deși nu este necesară invocarea unui răspuns emoțional, ca în cazul terapiilor ce se adresează minții și corpului deopotrivă.
Aproape în toate cazurile, pacienții raportează o stare plăcută de relaxare și o senzație de bine, de ușurare.

TEHNICA BOWEN este deopotrivă salutată, pe plan internațional, de medicina alopată, alternativă și complementară, ca fiind cea mai bună tehnică de însănătoșire!
Dacă sunteți în căutarea unui mod de a-i ajuta pe ceilalți să-și învingă suferințele și durerile, alegetiTehnica BOWEN!