Ce ar trebui sa stiu?

Terapia Bowen e dureroasă?

Nu. În terapia Bown sunt efectuate o serie de mișcări delicate, în puncte precise ale corpului, cu scopul de a declanșa procesul de vindecare.

Este Terapia Bowen o terapie sigură?

Da. Terapia nu presupune mișcări violente, entorse, sau situații neplăcute. Ca să puteți aprecia corect eficiența acestei terapii, trebuie să știți că în Australia, țara de proveniență, terapia Bowen este o terapie inclusă în sistemul asigurărilor de sănătate. Terapia Bowen este potrivită și folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă.

Este Terapia Bown sigură în cazul femeilor gravide?

Cele mai multe proceduri Bowen pot fi aplicate în siguranță femeilor gravide. Sunt doar câteva proceduri care nu se aplică pe perioada sarcinii. În cazul gravidelor, terapia Bowen ameliorează problemele care apar de obicei la o sarcină cum ar fi: durerile de spate, picioare umflate, stările de rău care apar dimineața.

De câte ședințe am nevoie?

Acest lucru variază în funcție de problemele de sănătate pe care pacientul dorește să le rezolve. Terapeutul va discuta cu pacientul în prima ședință despre planul de tratament și atunci se stabilește și numărul recomandat de ședințe de tratament Bowen. În orice caz, pacientul va simți o ameliorare rapidă, încă din prima ședință.

Trebuie să mă dezbrac?

Nu. Terapia Bowen se aplică prin îmbrăcăminte ușoară, fără a-i scădea eficacitatea.

Ce trebuie să aduc?

La prima ședință, să aveți la dumneavoastră o listă cu medicamentele pe care le luați, diagnosticul dat de medic, analize. În urma discuției cu terapuetul Bowen, vi se va face o fișă de tratament Bowen de urmat.

Terapeutul Bowen stabilește diagnosticul?

Terapeutul Bowen nu stabilește diagnosticul pacientului, ci în baza diagnosticului dat de medicul specialist, propune pacientului un plan de tratament.

Cât durează o ședință de terapie Bowen?

Durata unei ședințe variază între 45 de minute și o oră, în funcție de tipul procedurilor aplicate în sesiunea respectivă.

De ce sunt pauze în timpul ședinței de terapie Bowen?

În mod normal, în timpul terapiei Bowen există un număr de pauze cu durata de 2 minute, timp în care terapeutul părăsește camera. Pauzele sunt necesare pentru a lăsa corpul să asimileze fluxurile de energie care au fost inițiate și generate de mișcările aplicate de terapeut.

Cât de des trebuie terapia Bowen ?

Recomandarea terapeutului este de o pe . acest interval nu este posibil, caz care se o de 5 la 10 zile sesiuni.