Ce este?

 

TEHNICA BOWEN prezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume, în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problemă a corpului și a minții, prin readucerea acestora la echilibru și armonie.

Tehnica Bowen este o formulă unică de re-echilibrare neuro-musculară. Lucrează atât prin sistemul nervos, la nivel structural și muscular, cât și prin sistemul circulator și limfatic. Este recunoscută pentru eficiența sa în tratarea afecțiunilor interne și reducerea duratei convalescenței.

IMG_9969

Tehnica Bowen este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă și nici nu este similară nici unei alte modalități de abordare fizică:

• Deplasările osoase se re-aliniază-deși nu se execută nici o manipulare a articulațiilor sau oaselor, ca în chiropractie.
• Tensiunile musculare și încordările se elimină, iar circuitul limfatic normal se restabilește deși nu se masează mușchii, ca în masajul terapeutic.
• Meridianele energetice se restabilesc imediat deși practica nu se bazează pe meridiane și nu se aseamănă nici cu acupunctura, nici cu presopunctură.
• Echilibrul psihic se normalizează deși nu este necesară invocarea unui răspuns emoțional, ca în cazul terapiilor ce se adresează minții și corpului deopotrivă.

Aproape în toate cazurile, pacienții raportează o stare plăcută de relaxare și o senzație de bine, de ușurare.