Intrebari Frecvente

Darul lui Tom Bowen

tom bowen
“Trec prin această lume doar odată,/ De aceea orice faptă bună mi-ar sta în putinţă,/Orice mainfestare de bunătate aş putea avea, către oricine, fie să se întâmple acum,/Fie să nu o amân şi să nu o neglijez,/Fiindcă s-ar putea să nu mă mai întorc niciodată pe aici”. 

 Tom Ambrose Bowen s-a născut pe 18 aprilie 1916, al treilea copil și singurul fiu al familiei Wiliam și Norah Bowen. A avut două surori mai mari, Norah și Beatrice și o soră mai mică – Agnes.

Părinții lui au ajuns în Australia în jurul anului 1910, venind din Wolver Hampton – Marea Britanie. S-au stabilit la Brunswick, o suburbie a orașului Melbourne, locul unde, cel mai probabil, s-a născut Tom.

Copil fiind, Tom Bowen își dorea mult să devină medic. Tatăl sau era tâmplar și n-ar fi acceptat ca vreunul dintre copiii săi să primească mai multă educație decât era necesar pentru a primi o slujbă. Deaceea, fără să poată avea un cuvânt de spus, după ce a terminat școala, Tom a devenit ucenic de tâmplar.

Tom s-a căsătorit cu Jessie McLean la Armata Salvării, în septmbrie 1941 și împreună s-au mutat în Geelong, unde Tom s-a angajat ca tâmplar la fabrica de ciment din localitate. Au avut trei copii: Pam, Barry și Heather.

Tom era un sportiv pasionat și iubea innotul, ciclismul și jocul de criket. A condus cu succes un Club sportiv pentru Armata Salvării în Geelong, antrenând tineri în diferite sporturi, exerciții fizice și gimnastică.

13

 Soția lui, Jessie, suferea de astm și foarte adesea necesita spitalizarea pentru a i se ușura respirația. Tom începuse cumva să învețe cum să-și ajute soția să depășească crizele de astm și îi aplica periodic tratamente, folosind propriile sale proceduri. Starea lui Jessie se îmbunătățea constant, iar în cele din urmă n-a mai avut deloc nevoie de medicamente sau spitalizare, datorită metodei lui Tom.

Tom obținea rezultate immediate când aplica, la Club, câteva proceduri concepute de el special pentru cazuri de accidente sportive și era capabil să-și ajute orice coleg de muncă ce se plângea de vreo durere.

Curând, vestea s-a răspândit și toată lumea a aflat că Tom avea metoda sa proprie de a-i ajuta pe cei în suferință. În timp ce ziua lucra ca tâmplar la fabrică, Tom începuse să lucreze serile acasă, tratând din ce în ce mai mulți oameni care-Î cereau ajutorul în diferite probleme de sănătate.

Tom Bowen a continuat să-și dezvolte tehnica, îmbunătățind-o. La începutul anilor 60 se vadea necesară o decizie majoră: să rămână la fabrica de ciment sau să riște și să intemeize propriul său cabinet? Deși Jessie, soția sa, nu era de acord cu asumarea de riscuri, Tom a reușit s-o convingă și a deschis un cabinet în locuința unei prietene de familie – René Horwood, pe Autumn Street. René își vânduse firma și avea suficient timp să-i ofere lui Tom sprijn și consultanță, bazându-se pe experiența sa de mulți ani în conducerea unei afaceri.

Pe când René se ocupa de secretariat și contabilitate, Tom îi ajuta cu succes pe cei cu dureri de spate, accidente sportive, astm, afecțiuni organice, probleme mentale și emoționale și reușea să aducă alinare și celor cu handicapuri grave. Astfel a început de o celui ce târziu, fie recunoscut pentru geniul redarea sănătății oamenilor.

Curând, numărul de pacienți care veneau la tratament făcut continuarea activității într-o , următorul fiind mutarea într-o locație , Latrobe Terrace nr.99, Geelong. Oricum, scurt timp, locație-vădit deasemenea neîncăpătoare iar Tom-mutat cabinetul Str. Latrobe Terrace la nr.283.

la înainte de 9 , când își începea de lucru. Tom se ducea acasă de prânz după aproximativ ore se întorcea-1select11 activitatea. Avea mereu pentru astmatici femei însărcinate, aceștia nu reprezentau decât o din . Adesea se meargă acasă la pacienți, miez de noapte, pentru-1select11 cazuri de crize de astm.

14

 S-a estimat că Tom trata circa 14 pacienți pe oră, iar în medie aplica fiecăruia doar două sau trei ședințe, după care erau însănătoșiți.

Conform celor spuse de Pam, tatăl sau era extrem de generos când întâlnea persoane aflate în situații disperate sau copii cu handicap, ce necesitau o îngrijire specială. În această perioadă, Tom ar fi putut să câștige foarte mulți bani, dar acest lucru nu constituia pentru el o prioritate; prezența lui René a fost o binecuvântare, ea fiind atentă la finanțele firmei. În fiecare sâmbătă, cabinetul său era deschis pentru persoane cu handicap, aceștia primind tratament gratuit. Tom era ajutat în lucrarea sa altruistă de doi dintre învățăceii săi, Romney Smeeton și Kevin Ryan.

Cea mai mare recompensă pentru Tom era faptul că-și putea ajuta semenii!

Tom era foarte implicat în activitatea cluburilor locale de fotbal și se știa foarte bine că ușa cabinetului său era deschisă sâmbătă seara până pleca ultimul fotbalist.

Avea, deasemenea, o mare afinitate pentru animale, tratând atât mici animale de companie, ca pisici și câini, cât și cai.

Deși Tom nu avea studii în domeniul medical, a devenit un terapeut respectat, tratând în mod constant 13.000 pacienți pe an. Aceste date au fost verificate în 1975, de către un studiu comandat de Guvernul Australian în privința activității terapeuților de medicină alternativă și complementară.

Tom era atât de solicitat încât de multe ori familia sa avea de suferit de pe urma “celebritatii” tatălui, în special în zile de sărbătoare, cum ar fi Crăciunul, când Tom vizita copiii “speciali”.

Deși de-a lungul anilor, mulți l-au solicitat pe Tom să îi învețe metoda lui de tratament, el a instruit numai șase persoane: Keith Davis, Nigel Love (decedat), Kevin Neave, Oswald Rentsch, Kevin Ryan și Romney Smeeton. Aceștia erau considerați “baietii lui Tom”. Toți “baietii” lui i-au pus aceași întrebare: de unde și cum a conceput și dezvoltat această tehnică uimitoare? Răspunsul său era întotdeauna același:
fost un dar de la Dumnezeu!

1974, pe când Tom la pentru Sănătate Adelaide – sudul Australiei,-fost prezentat Oswald Rentsch l- pe acesta Geelong-învețe .

Deoarece Bowen nu avea manuale însemnări, l- rugat pe Ossie-documenteze lucrarea l- autorizat -o predea oricui vrea o învețe, după moartea .

lui Ossie, Elaine, ea de la Bowen după doi ani , 1976, Ossie Elaine au un cabinet naturopat Hamilton – Western Victoria, unde practicau doar terapia Bowen .

După moartea lui Bowen 1982, apăruseră tot multe presiuni familiei Rentsch predarea tehnicii Bowen.
Acest lucru nu-întâmplat 1986 – ani după moartea lui Bowen – când Rentsch au început organizeze cursuri de instruire întâi Australia apoi pe toate continentele. Din 1992 prezent, de tratament fost unui număr de 29.000 persoane din lume, cu ajutorul 98 de instructori, cu seminarii organizate 30 de 18 Asociații Bowen afiliate Academiei de Terapie Bowen din Australia.

Mii de oameni, din lumea, rugăciuni de mulțumire pentru Ossie Elaine Rentsch, pentru au făcut cunoașterea lucrării lui Tom Bowen lumii întregi!